Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, η Ο.Μ.Α.Δ.Α. του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μοιράζεται μαζί μας τις τελευταίες – για φέτος – δράσεις της, με πυξίδα τον εθελοντισμό και την ενεργό πολιτειότητα!

Αποχαιρετώντας το μήνα Απρίλιο, προστίθεται μια πλειάδα δράσεων στο ενεργητικό των μαθητών στου Σχολείου. Πρωτοβουλίες, ενεργοί μαθητές αλλά  κυρίως διάχυση δράσεων και εμπειριών που αποκόμισαν, στο πλαίσιο ένταξής τους σε αυτό το Δίκτυο!

εθελοντική αιμοδοσία_2Με τη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» , τα παιδιά οργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Γιορτής Μαθητικής Δημιουργίας» , μια γιορτή που συντονίζεται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, στην οποία παρουσιάζονται όλα τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που έτρεξαν στα σχολεία του νομού την χρονιά αυτή.

 

Αν και η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών δεν ήταν μεγάλη, το γεγονός ότι δεκάδες παιδιά απ’ όλο τον νομό είδαν από κοντά τη διαδικασία της αιμοδοσίας και ενημερώθηκαν από τους «Δότες Ζωής» για τη σημασία της, δεν παύει να είναι άκρως ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο!εθελοντική αιμοδοσία_1

Συνοδοιπόροι και υποστηρικτές στην πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου για την οργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας ήταν και η  ομάδα «Νοιάζομαι και Δρω» του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου! Η παρουσία τους ενίσχυσε τη συλλογική πνοή της εκδήλωσης!

Με τη  συμμετοχή στην περιβαλλοντική δράση “Lets do it Greece”, στα μέσα του  Απριλίου τα παιδιά, ομόρφυναν ένα σημείο της παραλίας του Ρεθύμνου, καθαρίζοντάς το από τα σκουπίδια και φυτεύοντας λουλούδια σε παρτέρια δίπλα στη παραλία!

let's do it in Greece_2let's do it in Greece_1

 

 

 

 

 

Όσον  αφορά στη διάχυση των δράσεων, η Ο.Μ.Α.Δ.Α παρουσίασε στη «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας», ένα βίντεο με τις δράσεις της, ενώ μετέφερε τις γνώσεις και τις δράσεις της και στο ετήσιο περιοδικό του Σχολείου  «ΙΡΙΔΑ», με άρθρα για τους εθελοντικούς φορείς της πόλης του Ρεθύμνου – αυτούς που γνώρισε από κοντά -, αλλά και για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων. Στο ίδιο περιοδικό δημοσιεύτηκε  και το ποίημα ενός μαθητή για τον περιοδικόεθελοντισμό, το οποίο διακρίθηκε στο διαγωνισμό που έκανε το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Τέλος, το ραδιοφωνικό σποτάκι για τον εθελοντισμό…

«ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ …

κόσμο πιο όμορφο, πιο δίκαιο, πιο ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ!»

…εμπνευσμένο από το Δέντρο του Εθελοντή, το οποίο η Ο.Μ.Α.Δ.Α έστειλε  στο “European School Radio”, μέλος του οποίου είναι και το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, επιβεβαιώνει και πάλι τη διαχρονικότητα που έχει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς!

Ευχαριστούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και όσους κοπίασαν και αφιέρωσαν εθελοντικά χρόνο από τον προσωπικό τους, για να μας μεταφέρουν με λόγια και εικόνες την αξία που έχει μια κοινωνία, με πνεύμα συλλογικό και πολίτες πρόθυμους να προσφέρουν, για ένα καλύτερο αύριο…