Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου συμμετέχοντας ενεργά εδώ και χρόνια με δράσεις – αποδείξεις του πνεύματος της ενεργού πολιτειότητας, βρήκε, με την ένταξή του στο Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”, την ευκαιρία να δώσει ηχηρά μηνύματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης στους μαθητές του, στους γονείς τους, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης του Ρεθύμνου!

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ 10Η δυναμική συμμετοχή  στην εθελοντική αιμοδοσία που οργανώθηκε ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΟΤΕΣ 1από τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ρεθύμνου “Δότες Ζωής” και το Πειραματικό Γυμνάσιο, έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα παιδιά έφτιαξαν τρεις αφίσες, τις οποίες και χάρισαν στο Σύλλογο ως ενθύμιο. Αρκετοί γονείς και εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρόν στην δράση αυτή. 

Η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης έγινε με όλη την αγάπη των παιδιών, γεγονός που δεν κρύβεται μέσα από τις φωτογραφίες…

ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ 3 ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ

 

 

 

 

 

Και μια παλαιότερη δράση , που κρύβει μέσα της κόπο, προσπάθεια, μεράκι , μα πάνω από όλα το αλληλέγγυο   ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ 7πνεύμα προς το συνάνθρωπο και το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, είναι  «Το χωριό του Αϊ Βασίλη». Στην  αυλή του σχολειού στήθηκε, με πολύ μεγάλη εθελοντική βοήθεια, εργασία και προσφορά μαθητών, γονέων και φίλων, ένα πανέμορφο χωριό με ξύλινα σπιτάκια και διακόσμηση από τα παραμύθια. Στο μικρό αυτό χωριό έλαβαν χώρα δραστηριότητες για όλα τα παιδιά που το επισκέφθηκαν, όπως ξυλογλυπτική, αγγειοπλαστική, ζωγραφική και χειροτεχνία, ζαχαροπλαστική, καραγκιόζης και θέατρο προετοιμασμένα και παιγμένα από τους ίδιους τους μαθητές, αλλά κι από παλαιότερους που έχουν πια φύγει. Επίσης σημαντικό μέρος του διήμερου προγράμματος δόθηκε σε συλλόγους και ομάδες της πόλης που παρουσίασαν στον κόσμο που βρέθηκε εκεί χορούς, μουσική, τραγούδια… Ήταν μια απίστευτη γιορτή χαράς με έναν όμως κυρίως στόχο: τη συμπαράσταση μαζί με την άμεση και έμπρακτη βοήθεια συλλόγων, οι οποίοι αφιλοκερδώς βοηθούν και στηρίζουν με τη σειρά τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ 8

Η «Ηλιαχτίδα» – παγκρήτιος σύλλογος γονέων & φίλων παιδιών με νεοπλασία, ο «Σύλλογος Ελπίδα» – φίλοι παιδιών με καρκίνο, οι «Δότες Ζωής» – σύλλογος αιμοδοτών και ο «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας» – τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, έδωσαν νόημα και περιεχόμενο στην εκδήλωσή  αυτή.

Η αγκαλιά του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου χωράει ακόμη πάρα πολλούς, κάτι που θα το επιβεβαιώσουν και τα επόμενα στιγμιότυπα από τις εθελοντικές του δράσεις!