ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΓΑΠΗΣ 1

Η εθελοντική ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεως Ξάνθης, όπου παρασκευάζονται, συσκευάζονται και διανέμονται καθημερινά 150 μερίδες φαγητού σε πολίτες της πόλης και των γύρω χωριών που το έχουν ανάγκη.

 Η Μητρόπολη συνεργάζεται με τη Βοήθεια στο σπίτι και το Στρατό για τη διανομή του φαγητού, ενώ τα έξοδα για την παρασκευή καλύπτονται από εθελοντικές οργανώσεις και από ιδιώτες εθελοντές. Επιπλέον, συνεισφέρει και ο Στρατός με αρκετές μερίδες φαγητού. Η παρασκευή του φαγητού γίνεται αποκλειστικά από εθελόντριες, οι οποίες, σε συστηματική βάση, βρίσκονται στην κουζίνα για να μαγειρέψουν και να συσκευάσουν το φαγητό.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν την ημέρα της επίσκεψής τους  στις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης για τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας της Αγάπης, από την αρχιμαγείρισσα , η οποία απάντησε στις ερωτήσεις τους και στη συνέχεια τους έστρωσε στη δουλειά!ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΓΑΠΗΣ 2

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και η κάθε ομάδα έκανε και κάτι διαφορετικό. Συμμετείχαν με υπευθυνότητα και με τόση προθυμία που  μάλωναν, μιας και όλοι ήθελαν περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν! Ένιωσαν τι σημαίνει να συσκευάζεις γρήγορα, έχοντας έξω από την πόρτα ανθρώπους που περιμένουν να πάρουν το φαγητό τους, τι σημαίνει να τρως από το Τραπέζι της Αγάπης, ύστερα από μια ώρα εθελοντικής εργασίας, και πόση ανάταση νιώθει η ψυχή, έχοντάς την αντλήσει από τη χαρά της προσφοράς απέναντι στο συνάνθρωπο!

ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΓΑΠΗΣ 3

 

Κάποια από τα παιδιά εξέφρασαν την ανάγκη να επισκεφτούν ξανά το χώρο και να προσφέρουν, ενώ ορισμένα ήδη αποφάσισαν να ξαναπάνε συνοδεία των γονέων τους, θέλοντας να τους δώσουν ενεργό ρόλο σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια!

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του “Νοιάζομαι και Δρω” του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς τους που αγωνίζονται καθημερινά για να τους μεταδώσουν το πνεύμα του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης…