Παρέμβαση στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς τους πραγματοποίησαν οι μαθητές των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης του ΠΑΡΕΜΒΣΗ ΣΤΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ 47ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας την τεχνική του «αόρατου θεάτρου»…Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσποιήθηκαν μέσα στον κόσμο ότι διαφωνούν για το θέμα της καθαριότητας στη γειτονιά, προκαλώντας τους κατοίκους να πάρουν θέση στη διαφωνία και να εκφράσουν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε το “παιχνίδι” καθώς τα παιδιά πραγματοποίησαν μια μικρή διαμαρτυρία περπατώντας μέσα στη λαϊκή και φωνάζοντας συνθήματα για να ευαισθητοποιηθούν οι ιδιοκτήτες σκύλων, σχετικά με τις ακαθαρσίες των ζώων και τη ρύπανση που δημιουργείται στη γειτονιά.

ΠΑΡΕΜΒΣΗ ΣΤΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ 5jpgΧειροκροτήματα και επευφημίες ήταν ως επί το πλέιστον οι αντιδράσεις της αγοράς, απτή απόδειξη της γόνιμης  δουλειάς, όσων μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισαν να δώσουν μέσα από τον εθελοντισμό ένα σοβαρό μήνυμα. Τα παιδιά ολοκλήρωσαν τη δράση, αφισοκολλώντας σε διάφορα σημεία της γειτονιάς, μηνύματα σχετικά με την τήρηση καθαριότητας των δρόμων της γειτονιάς.

Η δράση, αν και ξεκίνησε με την αγωνία των μικρών μας εθελοντών, εστέφθη από πληρη επιτυχία, προκαλώντας τον ενθουσιασμό σε μικρούς κα μεγάλους , μιας και έδωσε την ευκαιρίας σε όλους τους παρευρισκόμενους, εμπλεκόμενους και μη, να σκεφτούν με ένα πρωτότυπο τρόπο το συλλογικό καλό!

ΠΑΡΕΜΒΣΗ ΣΤΑ ΛΑΪΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 1ΠΑΡΕΜΒΣΗ ΣΤΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ 3ΠΑΡΕΜΒΣΗ ΣΤΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ 2