Κατά τη διάρκεια Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», στο Παράρτημα 7ου Γυμνασίου στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, οι εμπλεκόμενοι στις εθελοντικές δράσεις μαθητές, με την αγάπη και τη φροντίδα των εκπαιδευτικών και της συντονίστριάς τους, υλοποίησαν, πάρα τη δυσκολία στην πραγματοποίηση εξωσχολικών δραστηριοτήτων,  μία πρωτότυπη ιδέα, κάνοντας παιχνίδι τη διερεύνηση των  εννοιών του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας!

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, εμπνευσμένο από το Πρόγραμμα του εθελοντισμού και τα μηνύματα που μας μεταφέρει!

Η ιδέα υλοποιήθηκε  με το συντονισμό και των τριών ιδρυμάτων κράτησης, με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων στο πρόγραμμα. Μετά από μελέτη και διαβούλευση προέκυψε το παιχνίδι αυτό το οποίο, αν και δε  δεν είναι ακόμη στην τελική του μορφή, δοκιμάστηκε από παιδιά που επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο Βόλο και λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις-προτάσεις τους μαζί με αυτές των μαθητών, θα διαμορφωθεί η τελική του μορφή.

Το ταμπλό και τη μορφή κάποιων ερωτήσεων για να μπείτε στο κλίμα του παιχνιδιού, μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμό:

https://drive.google.com/folderview?id=0B1DOUf-_zqOjZVphZXJsZmtkbDA&usp=sharing

Μπράβο στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους!