ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS 1Το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης, έχοντας πραγματοποιήσει πριν λίγες ημέρες  μια πολύ σπουδαία επίσκεψη στα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του…

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα Παιδικά Χωριά από την αρμόδια κοινωνική λειτουργό και να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις από κοντά.

Από τις πιο ουσιαστικές στιγμές της επίσκεψης ήταν η συζήτηση με εθελοντές τόσο του Παιδικού Χωριού όσο και του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Αλεξανδρούπολης. Οι εμπειρίες των εθελοντών ακούστηκαν με μεγάλη προσοχή και αποτέλεσαν ανεκτίμητο θησαυρό για τα παιδιά του “Νοιάζομαι και Δρω” που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους… Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήσεις και να αναδιπλώσουν τις σκέψεις τους!

Και μιλώντας για την ομάδα των “εθελοντών της ανακύκλωσης”, η επίσκεψη στην εταιρεία “ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ”, η οποία στεγάζεται στην Αμφιτρήτη Αλεξανδρούπολης, αποδείχτηκε πάρα πολύ χρήσιμη…Η ομάδα εθελοντών του Σχολείου γνώρισε από κοντά τη διαδικασία διαχείρισης απορριμμάτων, που προέρχονται, κυρίως, από μεταλλικές συσκευές, μικρές ή μεγαλύτερες.

Το “Νοιάζομαι και Δρω” 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης επέστρεψε γεμάτο νέες εμπειρίες και ιδέες,  έτοιμο να αναλάβει δράση εθελοντική με περισσότερη όρεξη από κάθε φορά…