Την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, ώρα 18.00 – 20.15, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου) η Εκδήλωση Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας σχετικά με το πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”.

9Στην εκδήλωση κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς τους και τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . Οι παριστάμενοι παρακολουθώντας μια συνοπτική παρουσίαση του Προγράμματος, ενημερώθηκαν για τους επιμέρους στόχους του, την καλλιέργεια του εθελοντισμού στα σχολεία και τον ευρύτερο σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας ως στάσης ζωής.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις σχολικών δράσεων, δηλωτικές της υιοθέτησης του εθελοντικού πνεύματος από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, παρουσιάσεις μεστές νοημάτων, άκρως πρωτότυπες και συγκινητικές.

ΦΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΠ_ΚΟΙΣτο στρογγυλό τραπέζι της Εκδήλωσης, με θέμα την καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας στο σχολείο, κλήθηκαν να μιλήσουν, οι κυρίες:

  •  Ευαγγελία Κανταρτζή, Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • Ελένη Κάρτσακα, Σχολική Σύμβουλος Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Θεσσαλονίκης
  • Χαρίκλεια Τερζητάνου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • Χριστίνα Χρηστίδου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δυτικής Θεσσαλονίκης
  • Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης, Συντονίστρια στο Σχολικό Δίκτυο “Νοιάζομαι και Δρω”

ΦΩΤΟ ΠΥΛΑΙΑ ΔΗΜ 1

 

Τη συζήτηση του στρογγυλού τραπεζιού συντόνισε η κυρία Πολυξένη Καραβίτου, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συντονίστρια στο Σχολικό Δίκτυο “Νοιάζομαι και Δρω”.

Η εκδήλωση έληξε με τη βράβευση μαθητών, στο πλαίσιο Διαγωνισμού ποίησης του “Νοιάζομαι και Δρω”, με θέμα: “Εθελοντής – Αλληλέγγυος – Πολίτης”. 

Οι μικροί μας εθελοντές έκλεψαν αναμφισβήτητα την παράσταση και έδωσαν, μέσα από την παρουσία τους ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικού προβληματισμού, σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση. Ένα μεγάλο “μπράβο” σε όσους Νοιάζονται και Δουν από καρδιάς…

43o_3 43o_2 43o_1

 

 

 

 

 

 

 

Και εδώ θα βρείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης