ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 3Από το Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”, δε θα μπορούσε να λείψει και η παρουσία του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού, η οποία μοιράζεται μαζί μας στιγμές από το αισιόδοξο και φωτεινό της ξεκίνημα σε δράσεις εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ενεργού πολιτειότητας.

Η εθελοντική ομάδα “Νοιάζομαι και Δρω”, μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου, με χαρά και ενθουσιασμό αποφάσισαν να ομορφύνουν την έκταση  περιμετρικά των Κλειστών Φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού…

Με μια πιο κοντινή ματιά, η εθελοντική ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού «Ζω – Δρω», με τη βοήθεια των μελών της περιβαλλοντικής ομάδας , σε συνεργασία με μαθητές και ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 2μαθήτριες του 3ου ΕΠΑΛ Νέας Αλικαρνασσού και  την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου καθάρισαν και δενδροφύτεψαν στην έκταση γύρω από τις φυλακές, δίνοντας χρώμα και αλλάζοντας τον αέρα του περιβάλλοντος χώρου.

Οι μεγαλύτεροι καθοδηγούσαν, οι μικρότεροι μάθαιναν, με αποτέλεσμα μια πολύ αξιόλογη περιβαλλοντική παρέμβαση, η οποία αποδεικνύει πως, όταν υπάρχει καλή θέληση, συνεργασία και διάθεση για ενεργό συμμετοχή, ο τόπος μας μπορεί να γίνει πιο όμορφος!

Εκτός όμως από το αμέριστο ενδιαφέρον και το ζήλο να ομορφαίνουν τον κόσμο γύρω τους, οι μικροί εθελοντές του Σχολείου εκφράζουν πρόδηλα και την αγάπη τους για τα βιβλία…Στο Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού οργανώθηκε  Λέσχη Ανάγνωσης στο πλαίσιο του Προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”, η οποία θα εμπλακεί σε δράσεις σε συνεργασία με το εθελοντικό δίκτυο “Διαβάζω για τους Άλλους”.

ΒΙΒΛΙΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ 2Έτσι, μαζί με την παραλαβή των βιβλίων  του Προγράμματος, έγινε και μια πρώτη αποσαφήνιση των εννοιών. Τα παιδιά πήρα στα χέρια τους  το βιβλίο με ενθουσιασμό και  συζήτησαν για το τι είναι και τι δεν είναι εθελοντισμός.

Ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα, το οποίο μας προϊδεάζει για τη συνέχεια… Κάτι μας λέει πως δε θα αργήσουμε να έχουμε νέα από την  εθελοντική μας ομάδα του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού!