ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης έκανε την επίσκεψή του στην ΕΛΕΠΑΠ  Θεσσαλονίκης. Εκεί τα παιδιά,  οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα μαζί με το Διευθυντή του Σχολείου, και τη συντονίστρια πήραν ένα “μάθημα ζωής”.
Η υποδοχή μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ήταν πραγματικά αξέχαστη. Όλοι μοιράστηκαν εικόνες, γνώσεις και συναισθήματα γύρω από τη διαχείριση της ετερότητας και τη σημασία της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, όταν ο άλλος έχει την αποδοχή, την αναγνώριση και την αγάπη μεγάλη ανάγκη.
Εδώ αξίζει να επισημανθεί η ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός της ΕΛΕΠΑΠ , καθ΄όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2
Ύστερα από αυτή τη συγκινητική επίσκεψη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Πλανητάριο της Πόλης και να ταξιδέψουν  στα τεχνολογικά επιτεύγματα.
Ένα μεγάλο μπράβο και ένα εγκάρδιο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν έμπρακτα, βιώνοντας ατομικά και συλλογικά αυτή την εμπειρία και θέλησαν να τη μοιραστούν μαζί μας.