Την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, ώρα 17.00 – 19.30, στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εκδήλωση Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας σχετικά με το πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”.

Στην εκδήλωση έγινε συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος, το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτειότητας στο σχολείο.

Είχαμε την τιμή στην εκδήλωση να προλογίσουν, απευθύνοντας χαιρετισμό η κυρία Σοφία Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και ο κύριος Θεόδωρος Μπαρής, Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Στο στρογγυλό τραπέζι, όπως αυτό πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Προγραμμα της Εκδήλωσης έλαβαν μέρος οι κυρίες :

  • Αγαθή Ρογδάκη, Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, 3ης Περιφέρειας Αχαΐας
  • Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας
  • Ιωάννα Θωμοπούλου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας
  • Ιωάννα Παπαϊωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

και ο κύριος Παναγιώτης Καραγιάννης, Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, 6ης  Περιφέρειας  Αχαΐας.

Το συντονισμό της  συζήτησης του στρογγυλού τραπεζιού ανέλαβαν οι κύριοι:

Ιωάννης Βλάχος, Θεατροπαιδαγωγός, π. Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και π. Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας, Συντονιστής στο Σχολικό Δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω»

και

Γεώργιος Μπεκιάρης, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εμπειρογνώμονας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Σύνταξη των Προγραμμάτων Σπουδών (Πολιτισμός), Συντονιστής στο Σχολικό Δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω».

Η παρουσίαση αποσπασμάτων δράσεων από μαθητές και  εκπαιδευτικούς των σχολείων και η συζήτηση που ακολούθησε, με θέμα την καλλιέργεια της συνείδησης του ενεργού πολίτη, μία συζήτηση στην οποία συμμετείχαν άπαντες παρόντες, αποδείχτηκε γόνιμη και άκρως ανατροφοδοτική.

Τα παιδιά συγκίνησαν με τα δρώμενα, τα οποία είχαν ετοιμάσει και μας μετέφεραν τη δική τους φλόγα εθελοντισμού, μία φλόγα που ευχόμαστε να διατηρήσουν άσβεστη στη ζωή τους…

Η Εκδήλωση χάρισε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!