ΠΙΑΣΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ 1Mία ακόμη βιωματική δράση από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, αποτελεί απτή  απόδειξη της σημασίας ένταξης του εθελοντισμού στην καθημερινότητά μας…Ο καιρός, ο οποίος παραμένει ηλιόλουστος επικουρεί οποιαδήποτε εθελοντική δράση και ενθαρρύνει τον καθένα να σηκώσει τα μανίκια ακόμη πιο ψηλά!

Σύμφωνα με τα σχέδια των ιδρυτικών μελών της ΟδΟΥ ΟΝΕΙρων,  ο δρόμος, ο οποίος δεσπόζει στις περισσότερες φωτογραφίες που βλέπουμε, πρέπει να είναι έτοιμος το Μάιο, για τη συναυλία που πρόκειται να οργανωθεί από τους εθελοντές του σχολείου σε συνεργασία με το Χατζηδάκειο αλλά και για την ημέρα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με τον Πήγασο!

Και επειδή κάθε επιτυχημένη εθελοντική δράση έχει ως συστατικά της την οργάνωση, τη συστηματικότητα, την αγάπη και τη φαντασία, οι ομάδες των εθελοντών, δούλεψαν ως εξής:

Η ομάδα καθαριότητας φρόντιζε να παραμένει καθαρή η οδός για το χρονικό διάστημα, όπου αναλάμβανε την ΠΙΑΣΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ 2προστασία της, ενώ η ομάδα καλλωπισμού ανέλαβε να ασχοληθεί με τα διακοσμητικά, τις πινακίδες και τα λουλούδια. Τέλος, μια ομάδα ενημέρωσης και περιπολίας ήταν υπεύθυνη να μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς με πληροφορίες για την εθελοντική οργάνωση  καθώς και σακούλες μίας χρήσης, προτρέποντας ευγενικά τους κηδεμόνες ζώων να τις χρησιμοποιούν καλλιεργώντας στάσεις και συνήθειες ως προς τις υποχρεώσεις τους.

Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε, είναι, ότι, κάθε εβδομάδα τα μέλη των ομάδων θα αλλάζουν, ώστε να περάσουν όλες οι ομάδες από όλα τα πόστα και οι μαθητές να ασχοληθούν με όλους τους τομείς.