ΑΡΣΙΣ 1

Μια επίσκεψη στον Ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων της Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων “ΑΡΣΙΣ” στο Ωραιόκαστρο, φάνηκε πολύτιμη για τους μαθητές του 43ου Δημοτικό Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα παιδιά εξέφρασαν μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ η χαρά τους να γνωρίσουν από κοντά μέλη-εθελοντές της οργάνωσης ήταν μεγάλη! Ενημερώθηκαν για τη δράση της Οργάνωσης, ενώ την ενημέρωση ακολούθησε μια εκτενής συζήτηση με βασικότερα από τα θέματά της, το προσφυγικό πρόβλημα και την ανάγκη υποστήριξης ανήλικων παιδιών στην Ελλάδα.

ΑΡΣΙΣ 5Οι μικροί εθελοντές, δε δίστασαν  να υποβάλουν ερωτήματα και απορίες, ενώ πήραν το θάρρος της γνώμης τους και διατύπωσαν και τις δικές τους απόψεις για τον εθελοντισμό. Δεν παρέλεψαν να προσφέρουν, με πολλή στοργή, ΑΡΣΙΣ 3αγαθά, που είχαν συγκεντρωθεί  για το σκοπό της επίσκεψης…

Η επίσκεψή ολοκληρώθηκε με διαδραστικά παιχνίδια, που χάρισαν στιγμές ξεγνοιασιάς και λειτούργησαν ανατροφοδοτικά. Κάθε μαθητής γυρνώντας από αυτή την επίσκεψη είχε πολλά να συζητήσει και ακόμα περισσότερα να σκεφτεί.