Το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, έχοντας γνωρίσει πλευρές του εθελοντισμού αποφάσισε να εκφράσει τις ιδέες του για αυτόν,  φτιάχνοντας το δέντρο του εθελοντισμού – εθελοντή. Η συζήτηση  πάνω στο θέμα άρχισε με μεγάλη όρεξη και μετά…ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ_2

Με χρωματιστά χαρτόνια και μπογιές, έκοψαν φύλλα και καρπούς και έγραψαν πάνω σε αυτά λέξεις, που αφορούν τον εθελοντισμό-εθελοντή.

 

 

 

 

Η όλη δράση ήταν  μια ευχάριστη, δημιουργική, ξεκούραστη ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ_1καλλιτεχνική δημιουργία και μέσα από γέλιο και φαντασία… Να το το δέντρο!!!

 

 

 

 

 

Και επειδή το δέντρο είναι πολύ όμορφο, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την ομορφιά και τη μυρωδιά ενός ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ_1αληθινού κήπου, μια  ομάδα μαθητών – εθελοντών  της Γ΄ γυμνασίου ασχολείται με τα λουλούδια  του σχολείου!

 

 

 

 

 

Τα παιδιά έχουν αναλάβει το πότισμα και την περιποίηση στις γλάστρες της αυλής, συνεργάστηκαν με το Σύλλογο Γονέων  πουΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ_2 αγόρασε γλάστρες και χώμα,  με στόχο τη διακόσμηση  των τάξεων γλάστρες με λουλούδι, φύτεψαν τα λουλούδια στις γλάστρες και τις μοίρασαν στις τάξεις του σχολείου.

Η οργάνωση και η συσυτηματική φροντίδα είναι το παν! Για αυτό και ορίστηκαν υπεύθυνοι μαθητές – εθελοντές σε κάθε τάξη, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη φροντίδα των λουλουδιών,που με τόση αγάπη φυτέυτηκαν…

 

Και μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μικρούς μας εθελοντές, για να μας θυμίζει τις όμορφες στιγμές, που μας χάρισαν αυτές οι δράσεις…ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ_3

 

 

 

 

 

 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ_2Μια ακόμη δράση, από το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, ήταν η συνάντηση και η γνωριμία με την οργάνωση “Για τη συνύπαρξη και την επικοινωνία στο Αιγαίο”.

Η κα Νέλη Παυλή επισκέφτηκε την ομάδα, παρουσίασε το έργο της οργάνωσης στην Ελλάδα και στην Τουρκία και δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές. Μίλησε για τους στόχους που έχουν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τα οφέλη που έχουν τα μέλη από τις δράσεις τους και τον εθελοντισμό.

Η παρουσίαση ήταν εξαιρετική, εμπεριστατωμένη, ουσιαστική και ενδιαφέρουσα για τους μαθητές.

Και εδώ δε λείπει η αναμνηστική, για να απαθανατίσουμε τη στιγμή και αυτή της δράσης, στο πλαίσιο του εθελοντισμού!ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ_3