Στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης ο εθελοντισμός έχει γίνει πλέον στάση ζωής της σχολικής κοινότητας, ενσωματωμένη στην καθημερινότητά του.

Έτσι, σε ένα μέρος της αυλής, φτιάχτηκε η γωνιά της ανακύκλωσης, με σκοπό να  ευαισθητοποιηθούν περισσότερο μαθητές και γονείς. Η ανακύκλωση γίνεται σε είδη χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου, σε μπαταρίες και τηγανέλαιο!

ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 3ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2

Παράλληλα, στο πλαίσιο άλλης εθελοντικής δράσης, αποδείχτηκε πολύτιμη η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο της όμορφης Ξάνθης.

Με τη συνδρομή των εθελοντών πυροσβεστών, μαθητών και συναδέλφων προχωρήσαμε σε αναδάσωση σε καμένη δασική έκταση, στην Παλιά Μορσίνη της πόλης. Τα παιδιά με πολλή όρεξη διάλεξαν δεντράκια. τα φύτεψαν και, τέλος, τα πότισαν!

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ 4 ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ 3 ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ 2

Οι μαθητές όμως του σχολείο, ανακυκλώνουν και αναδασώνουν, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους , ότι υπάρχουν άνθρωποι ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους, με μεγάλες ανάγκες… Γι’αυτό και κάπου κοντά στη γωνιά  της ανακύκλωσης, συγκεντρώνουν προμήθειες για τους πρόσφυγες…ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ένα μεγάλο μπράβο στην προσπάθεια των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, που συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα φέρνουν έναν αέρα αλλαγής…