Παρά τις αντιξοότητες της καθημερινότητάς μας, ένα σπουδαίο έργο ήρθαν να επιτελέσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ζακύνθου..

Όλα ξεκίνησαν από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, όπου οι μαθητές, πουλώντας δικές τους κατασκευές, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στα Προγράμματα σχολικών  δραστηριοτήτων “Nοιάζομαι και Δρω” και “Σχολείο Εν δράσει στην κοινωνία”, συγκέντρωσαν ένα καθόλα σημαντικό ποσο και προχώρησαν σε μια ξεχωριστή δωρεά , αγοράζοντας και προσφέροντας στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου ένα παλμικό οξύμετρο, χρήσιμο στην απεικόνιση του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα αλλά και τον καρδιακό ρυθμό. Το εν λόγω εξάρτημα αποτελεί απαραίτητο ιατρικό εργαλείο, ειδικά σε μια κλινική για βρέφη και παιδιά.paidiatriki_dorea

Τέτοιου είδους πράξεις, απορρέουσες από συλλογικό πνέυμα,  παρωθούν, όχι μόνο τα παιδιά , μα και τους ενήλικες, να ενσωματώσουν στον τρόπο σκέψης και στάση ζωής τους, την έννοια της ενεργού πολιτειότητας. Πρόκειται για δράσεις που σταδιακά οδηγούν, αφενός μεν στη συνειδητοποίση της αξίας του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και αφετέρου δε, σε ένα βήμα πλησιέστερα στην ποθητή κοινωνική αλλαγή!

Η ανωτέρω δράση, δεν παρελείφθη να επικροτηθεί και από τοπική εφημερίδα, δίνοντας έτσι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε πολλούς!

http://imerazante.gr/2016/02/24/115942