Διαγωνισμός ποίησης

Το 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την 21η Μαρτίου,  διοργανώνει διαγωνισμό ποίησης για τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω», με θέμα:

«Εθελοντές, αλληλέγγυοι, πολίτες»

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές των σχολείων του δικτύου μας, Δημοτικών και Γυμνασίων, με την εξής διαδικασία:

α) δάσκαλοι / καθηγητές κάθε σχολείου, συγκεντρώνουν τις συμμετοχές των παιδιών και τις αποστέλλουν μέχρι τις 10 Μαρτίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagethel@gmail.com,

β) κάθε σχολείο θα στείλει μόνο ένα email μέχρι την τελική ημερομηνία του διαγωνισμού, στο οποίο, με τη μορφή συνημμένων εγγράφων, θα επισυνάπτονται οι συμμετοχές των παιδιών. Κάθε συμμετοχή θα είναι και διαφορετικό συνημμένο έγγραφο,

γ) κάθε μαθητής μπορεί να πάρει μέρος με ένα μόνο αδημοσίευτο ποίημά του. Κάτω από το ποίημα θα αναγράφονται τα στοιχεία του κάθε συμμετέχοντος ως εξής: ψευδώνυμο (ο εκπαιδευτικός θα έχει κρατήσει το ονοματεπώνυμο του μαθητή), τίτλος ποιήματος, στοιχεία σχολείου (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο), στοιχεία υπεύθυνου εκπαιδευτικού (ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο),

δ) τα ποιήματα θα κριθούν από πενταμελή επιτροπή εκπαιδευτικών και λογοτεχνών και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 21η Μαρτίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Προβλέπονται τρία βραβεία, καθώς και τρεις έπαινοι για τους νικητές, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν μέσω των δασκάλων/καθηγητών τους με email. Τα ονόματα των βραβευθέντων (και τα ποιήματά τους) θα αναρτηθούν και στην πλατφόρμα του Δικτύου.

Σκοπός αυτής της διοργάνωσης δεν είναι σε καμία περίπτωση να βάλει τους μαθητές σε μία λογική ανταγωνισμού, αλλά να καλλιεργήσει και με αυτόν τον τρόπο τα ιδανικά του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργούς πολιτειότητας. Με αυτό το σκεπτικό σας καλούμε να ενθαρρύνετε τους μαθητές και τις μαθήτριές σας να πάρουν μέρος και περιμένουμε τις συμμετοχές των σχολείων σας.

Όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να απευθύνεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfrou@hotmail.com.