Φέτος, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε η δράση «Βάλε Τρίποντο Ζωής». Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των τριών σχολείων του Ρεθύμνου –16ου Δ.Σ., Πειραματικού Γυμνασίου Π.Κ. και 4ου Γ.Ε.Λ.– ενωθήκαμε σε μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.
Το πρώτο μέρος της δράσης μας έγινε τον Μάρτιο στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, όπου διεξάγονταν οι αγώνες (δείτε προηγούμενη ανάρτησή μας στο χρονολόγιο). Τα παιδιά με τη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου«Δότες Ζωής» ενημέρωναν αθλητές, φιλάθλους και γονείς που έρχονταν στο γήπεδο, για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών. Είχαν και την ευκαιρία τα ίδια να συλλέξουν δείγματα από εθελοντές που έκαναν επιτόπου εγγραφή.
Το δεύτερο μέρος της δράσης πραγματοποιήθηκε τη βραδιά του μεγάλου τελικού στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» την Κυριακή 21 Απριλίου. Πριν την έναρξη του αγώνα τα παιδιά του Πειραματικού Γυμνασίου Π.Κ. με ένα δρώμενο/χορευτικό και τη συνοδεία του «Αιματούλη» κατάφεραν να συγκινήσουν: η καρδιά που σταματά, η αιμοδοσία, η χαρά της ζωής! Την εικόνα συμπλήρωσαν τα παιδιά του 16ου και 4ου ΓΕΛ φέρνοντας τα δύο πανό μας και στέλνοντας πολύχρωμα και ηχηρά μηνύματα για εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών. Και βέβαια ο κόσμος στις κερκίδες τους αντάμειψε με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Και όση ώρα ο μεγάλος τελικός ήταν σε εξέλιξη, μαζί με τους Δότες Ζωής στήσαμε το ενημερωτικό μας περίπτερο, ενημερώσαμε τους φιλάθλους, πήραμε δείγματα και κάναμε νέες εγγραφές εθελοντών μυελού των οστών.
Η πρωτοβουλία μας αγκαλιάστηκε από όλους. Οι υπεύθυνοι του εργασιακού μας ζήτησαν να επαναλάβουμε τη δράση και την επόμενη χρονιά, ενώ τα πανό με τα μηνύματα και τους συντελεστές της δράσης θα στολίζουν μόνιμα το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου. Για μας όλο αυτό ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας καταφέραμε να ενώσουμε τ η χαρά και τη δύναμη του αθλητισμού με τη χαρά και τη δύναμη της προσφοράς.
Τελικά… για να “βάλεις τρίποντο ζωής” δεν χρειάζεται να είσαι απαραίτητα αθλητής!
Από ανάρτηση της εκπαιδευτικού του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης Ιγνατίας Κωφοπούλου, στο χρονολόγιο του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”
Πρόσφατα σχόλια