Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» οι μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας μαζί με τις δασκάλες τους Χριπάτσιου Αποστολία, Δουδούκα Καλλιόπη και Ψάρρα Ελένη παρακολούθησαν τη διαδραστική έκθεση «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» από  την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς.  Μίλησαν με την κα Ελένη Σβορώνου (μέλος της  ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του WWF) καθώς και άλλους εθελοντές.

Στην αρχή οι εθελοντές  της οργάνωσης συστήθηκαν και μίλησαν για την οργάνωση του WWF, το  σύμβολό της που είναι το αρκουδάκι πάντα, αλλά και για τους στόχους της που είναι η προστασία της βιοποικιλότητας μέσω της διάσωσης σπάνιων ειδών ζώων, αλλά και η εξασφάλιση της ισόρροπης σχέσης μεταξύ ανθρώπου και φύσης.  Αρωγοί στο έργο αυτό γίνονται η Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Οι εθελοντές αναφέρθηκαν επίσης στην ικανοποίηση που τους προσφέρει ο Εθελοντισμός.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να συμβάλει στην υιοθέτηση ενός τρόπου διατροφής που θωρακίζει την υγεία των παιδιών και ταυτόχρονα είναι φιλικός προς το Περιβάλλον. Επιπλέον, οι μαθητές έμαθαν πώς να γίνουν υπεύθυνοι καταναλωτές και αγοραστές τροφίμων στο σούπερ μάρκετ. Επίσης, πώς να  αποφεύγουν τη δημιουργία απορριμμάτων από τις συσκευασίες τροφίμων. Τέλος, γνώρισαν το ταξίδι της τροφής και τις επιπτώσεις που έχει όλο αυτό στον πλανήτη μας, καθώς η παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων επισύρουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στο Περιβάλλον.

 

Πηγή: Η ανάρτηση βασίστηκε σε κείμενο της κας Δουδούκα Κ.