Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας επισκέφθηκε  στις 9 Ιανουαρίου 2018 την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας. Οι πυροσβέστες έδειξαν στους μαθητές τρόπους και μέσα για να προστατευτούν από πυρκαγιές, αλλά και το πώς μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε ανθρώπους που κινδυνεύουν. Επιπλέον, έκαναν επίδειξη του πυροσβεστικού οχήματος και του τρόπου χρήσης και λειτουργίας του. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκμάθηση βασικών κανόνων προστασίας από πυρκαγιές και τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Και αποφασίζοντας να συνεχίσουν και φέτος το έργο αγάπης και προσφοράς σε συμπολίτες που χρήζουν βοήθειας, οι μαθητές αποφάσισαν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη  πρώτης ανάγκης, όχι μόνο στον φιλανθρωπικό σύλλογο «Ο καλός Σαμαρείτης», αλλά και σε οικογένειες που στερούνται βασικά είδη διατροφής και στο Κέντρο Φροντίδας παιδιών ΑΜΕΑ.

Δεν ξέχασαν όμως και τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και για να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπιζουν συνάνθρωποί μας, κάλεσαν τον πρόεδρο των ΑΜΕΑ Πτολεμαΐδας κ. Μίγγο και τον κ. Παναγιωτίδη. Από την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία μέσω των πολλών ερωτήσεων που έθεσαν οι μαθητές στους δύο προσκεκλημένους κατανόησαν τα πολλά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Πράγματα που για εμάς θεωρούνται απλά, δεδομένα και αυτονόητα, για πολλούς συμπολίτες μας συχνά δεν είναι.