Στο πλαίσιο του πανελλήνιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» οι μαθητές των τμημάτων Δ΄2 & ΣΤ΄1 υποδέχθηκαν, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ξενάγησαν ομάδες γονέων και συμμαθητών στο Α΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας καλλιεργώντας και αξιοποιώντας έτσι την προσφορά και τον εθελοντισμό στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και της πατρίδας μας. Αμέσως μετά ακολούθησε μια εκπληκτική απαγγελία αντιπολεμικού χορικού από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη, προσθέτοντας θεατρικό οξυγόνο στην ορχήστρα του θεάτρου.

Η ανατροπή στα κλασικά δεδομένα έγινε, καθώς αυτή τη φορά δεν πήγαν οι γονείς τα παιδιά επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο, αλλά τα παιδιά προσκάλεσαν γονείς και συμμαθητές και τους μίλησαν για την ιστορία του αρχαίου θεάτρου και την μελλοντική του ανάδειξη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι Παιδείας και Πολιτισμού. Επίσης ήταν από τις σπάνιες ιστορικές στιγμές που αντήχησε στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου λόγος καθαρά θεατρικός. Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Εφορία Αρχαιοτήτων που έδωσε αυτή την πολύτιμη ευκαιρία στο Σχολείο!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου κύριος  Ζωγράφος Βασίλειος, ο σχολικός σύμβουλος ΠΕ70 της Δ΄ περιφέρειας κύριο Απόστολος Σωτηρίου και ο δημοτικός σύμβουλος – Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος  Δαούλας Θωμάς.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” για το Α΄ αρχαίο Λάρισας’’:  Κωνσταντίνος Ντιντής, Άννα Κανιά, Βίλλη Κίτσιου, Κωνσταντίνα Λιάκου, Γιάννης Κουτίνας  και Σπυρίδων Γκαϊτατζής .

 

Ένα μεγάλο μπράβο για μια τόσο ουσιαστική δράση!