Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας επισκέφτηκε το «Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού-Καστοριά».

Η δημιουργία του Κέντρου είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας οικογενειών ατόμων με αυτισμό του Ν. Καστοριάς. Το Κέντρο Ημέρας ανήκει στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό- Δ.Α.Δ., ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει σκοπό την  παραμονή των ατόμων με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού στην κοινότητα, την αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης και περιθωριοποίησής του και την υποστήριξη εκείνων των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική του ενσωμάτωση!

Η ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω” του Σχολείου επισκέφτηκε το Κέντρο και συμμετείχε σε μια σειρά βιωματικών δράσεων που άγγιξαν τις καρδιές όλων! Η εμπειρία ήταν μοναδική και τα παιδιά αποκόμισαν ένα από τα πολλά μαθήματα ζωής, που επιζητά να αποκτήσει στο ενεργητικό του του κάθε σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης!