Το κρύο έχει πιάσει για τα καλά και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας λίγες μέρες πριν κλείσει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές δεν ξεχνάει ότι κάποιοι θα συνεχίσουν επισκέπτονται το σχολείο!!

Μα δε γίνεται για άλλον λόγος παρά για τα πουλάκια που συνηθίζουν να προσγειώνονται στην αυλή αναζητώντας ψίχουλα από το κολατσιό των μαθητών! Το “Νοιάζομαι και Δρω” έδωσε την ιδέα στην ομάδα εθελοντών του σχολείου να δείξουν με πράξεις το ενδιαφέρον τους για τους φτερωτούς τους φίλους, μιας και θα κάνουν καιρό να τους δουν, φτιάχνοντας ταΐστρες για εκείνους!

Έτσι, σήκωσαν αποφασιστικά τα μανίκια, μάζεψαν κουκουνάρια και κατασκεύασαν μικρές ταΐστρες για τα πουλιά. Η “επιχείρηση” δεν τέλειωσε εκεί, αφού τις κρέμασαν στα δέντρα για να τις βρούνε και να  πάρουν δυνάμεις  μέσα στο καταχείμωνο, έως ότου τα παιδιά κι εκείνα ανταμώσουν ξανά  στην αυλή!

Ευχαριστούμε την εθελοντική ομάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας που εκφράζει με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο το ενδιαφέρον και την αγάπη της για το περιβάλλον!