Δραστηριότητες σχολείων

Εδώ αναρτάται υλικό από τα projects και τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν τα σχολεία που αξιοποιούν το εκπαιδευτικό υλικό “Νοιάζομαι και Δρω”.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Σχολική Μονάδα:93ο Δημοτικό Σχολείο Aθηνών Σχολικό Έτος:2015 - 2016

Εκπαιδευτικοί:
Πρωτόπαπα Στέλλα (ΠΕ70) Σολδάτου Μαρία (ΠΕ70), Εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν: Αντωνία Πασχαλίδη (ΠΕ06), Ευσεβεία Γιαννιτσοπούλου (ΠΕ05)

Συντονιστής:
Θεοδώρα Τσιαγκάνη

Σχολικές Τάξεις:
Ε'

Αριθμός Παιδιών ανά Τάξη που συμμετείχαν:
Ε2:16

Εμπλεκόμενοι Φορείς/Άτομα:
Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων ,Επιτροπή 2ης Δ.Κ.Δ.Αθηναίων Γραφεία Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών θεμάτων Π.Ε Α΄ΑΘΗΝΑΣ.

Περιγραφή της Δράσης:
Τα βιβλία του σχολείου μας βρήκαν επιτέλους στέγη! Το όνειρο μιας βιβλιοθήκης στο σχολείο έγινε πραγματικότητα! Το καταφέραμε όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Ανακυκλώσιμα και οικολογικά υλικά πήραν σάρκα και οστά σ ένα χώρο - αποθήκη. Βιβλιοθήκη από παλέτες, οικολογικά χρώματα στους τοίχους και βιβλία έτοιμα να ακολουθήσουν μικρούς- μεγάλους, στην αυλή, στην τάξη, στο σπίτι και να τους ταξιδέψουν! Όλοι μαζί κάναμε το όνειρο πραγματικότητα. Με πολύ διάθεση, οικολογική συνείδηση, προσωπικό χρόνο, αγάπη για το σχολείο, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και ως ομάδα συνεργαστήκαμε, ο καθένας από το πόστο του χωρίς παρέκκλιση από το το σχέδιο που είχαμε φτιάξει από την αρχή.

Εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την υλοποίηση της Δράσης:
Σελίδες από το διαδίκτυο που αφορούσαν την οργάνωση σχολικής βιβλιοθήκης όπως του ΕΚΕΒΙ, Μικρός Αναγνώστης, bookbook.

Θετικά στοιχεία που εντοπίστηκαν κατά την υλοποίηση της Δράσης:
Την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος.

Δυσκολίες/αδύναμα στοιχεία που εντοπίστηκαν κατά την υλοποίηση της Δράσης:
Αντιμετωπίσαμε οικονομικές αντιξοότητες μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο γι’ αυτό περίπου η υλοποίηση του διήρκησε μια σχολική χρονιά .

Στοιχεία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας που προσεγγίστηκαν με αυτή τη δράση:
Παρεμβαίνω και αλλάζω: δραστηριότητα που περικλείει τον εθελοντισμό, ακτιβισμό και την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

Ο τρόπος με τον οποίο η παραπάνω Δράση συνδέεται με τις υπόλοιπες δράσεις της Σχολικής Μονάδας για το Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»:
Θεωρούμε ότι η δράση συνδέεται άμεσα με τη φιλοσοφία του ενός δημιουργικού σχολείου το οποίο ενστερνίζεται τον εθελοντισμό.