Δραστηριότητες σχολείων

Εδώ αναρτάται υλικό από τα projects και τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν τα σχολεία που αξιοποιούν το εκπαιδευτικό υλικό “Νοιάζομαι και Δρω”.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Σχολική Μονάδα:93ο Δημοτικό Σχολείο Aθηνών Σχολικό Έτος:2015 - 2016

Εκπαιδευτικοί:
Πρωτόπαπα Στέλλα (ΠΕ70) Εκαπιδευτικοί που συνεργάστηκαν: Πασχαλίδη Αντωνία (ΠΕ06), Καρακάση Χρύσα (ΠΕ06), Ευσεβεία Γιαννιτσοπούλου (ΠΕ05).

Συντονιστής:
Θεοδώρα Τσιαγκάνη

Σχολικές Τάξεις:
Ε'

Αριθμός Παιδιών ανά Τάξη που συμμετείχαν:
E2:16

Εμπλεκόμενοι Φορείς/Άτομα:
Γραφεία Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών θεμάτων Π.Ε Α΄ΑΘΗΝΑΣ.

Περιγραφή της Δράσης:
Πάνινες οικολογικές τσάντες που φιλοξενούν βιβλία γνώσεων ,λογοτεχνικά ακόμη και εκπαιδευτικά παιχνίδια, φυλλάδια από φορείς, οργανισμούς, μουσεία κ.α Μικρή δανειστική βιβλιοθήκη που μεταφέρεται εύκολα στην τάξη, στο σπίτι, στην παρέα των μαθητών Οι θεματικές των μικρών κινητών βιβλιοθηκών είναι ποικίλες και δημιουργούνται όχι μόνο από τις εκπαιδευτικές αλλά και από τις κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν. Την κάθε θεματική τσάντα μπορούν να την δανείζονται εκπαιδευτικοί ως επιπρόσθετο υλικό εκπαιδευτικού προγράμματος και όχι μόνο, να την δανείζονται οι μαθητές αλλά και οποιοδήποτε άλλος.

Εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την υλοποίηση της Δράσης:
Ενημερωτικά φυλλάδια ΕΚΕΒΙ.

Θετικά στοιχεία που εντοπίστηκαν κατά την υλοποίηση της Δράσης:
Την προαγωγή της φιλαναγνωσίας εντός και εκτός των «σχολικών ορίων»: άνοιγμα της δραστηριότητας στην τοπική κοινωνία.

Δυσκολίες/αδύναμα στοιχεία που εντοπίστηκαν κατά την υλοποίηση της Δράσης:
Δεν υπήρξαν δυσκολίες.

Στοιχεία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας που προσεγγίστηκαν με αυτή τη δράση:
Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν είναι αυτά της ενεργούς συμμετοχής, της παρέμβασης και της αποτελεσματικής δράσης που συντελεί στην αλλαγή.

Ο τρόπος με τον οποίο η παραπάνω Δράση συνδέεται με τις υπόλοιπες δράσεις της Σχολικής Μονάδας για το Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»:
Συνδέθηκε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα των τάξεων από τα οποία προβλήθηκε και η αναγκαιότητα δημιουργίας αυτών των μικρών θεματικών βιβλιοθηκών και φιλοξενήθηκαν στη σχολική βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε μέσα από μια εθελοντική δράση στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω».

Οπτικοακουστικό υλικό:
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ