Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», στο 1ο ΔΣ Ασπροπύργου οι μαθητές του Δ1 και η δασκάλα τους, Ελένη Βούλγαρη, ένωσαν τις φωνές τους για να ζωντανέψουν τις περιπέτειες της Ασπρούλας.

Το παραμύθι «Η μικρή μας Ασπρώ» ηχογραφήθηκε με αφηγήτρια τη συγγραφέα του, Ελένη Βούλγαρη, και τα παιδιά του Δ1 έδωσαν ζωή στους χαρακτήρες του βιβλίου. Στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με ηχητικά εφέ και μουσική και τυπώθηκε σε δεκάδες αντίτυπα CD, με σχέδιο χρωματισμένο σε διάφορες παραλλαγές, με τη συμβολή των δασκάλων ειδικοτήτων των παιδιών. Στην προσπάθεια συνέβαλαν οι Γεωργακόπουλος Απόστολος (Πληροφορική), Γκότσης Δημήτρης (Εικαστικά), Κώτη Κατερίνα (Μουσική), Οικονομνάκου Στεφανία (δασκάλα Παράλληλης Στήριξης). Το CD αυτό αποφάσισαν να προσφέρουν στην ακουστική βιβλιοθήκη του «Διαβάζω για τους Άλλους».

                                     

Η δράση των μαθητών όμως είχε και συνέχεια, καθώς αποφάσισαν να επισκεφτούν το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Παιδιών όπου ο Διευθυντής του, κ. Φίλιππος Κατσούλης τους υποδέχτηκε συνοδεία ενός σκύλου-οδηγού που είναι στο δεύτερο έτος φοίτησής του. Οι μαθητές χάρισαν το ακουστικό παραμύθι «Η μικρή Ασπρώ» που ηχογράφησαν σε τριάντα αντίγραφα, ένα για κάθε παιδί του Δημοτικού Σχολείου.

Ακούστε και εσείς το παραμύθι που ηχογράφησαν τα παιδιά εδώ:

 

Πηγή: Το κείμενο βασίστηκε σε ανάρτηση στο blog του σχολείου.