Δράσεις για τον εθελοντισμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καινούργιου
Μια σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την σημασία του Εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων, η οποία διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Σύμβουλου της 9ης Περιφέρειας Δ.Ε Αιτ/νιας, κας Αγγελικής Πάσχου, στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού “Νοιάζομαι και Δρω”…

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με προσοχή τα όσα ειπώθηκαν για την Εθελοντική προσφορά και της μορφές της στην καθημερινότητα. Αρχικά τον λόγο πήρε η συντονίστρια κα.Πάσχου που έστειλε μηνύματα συνεργασίας, στην συνέχεια μίλησε η κα.Ανθούλα Μακρή, υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου, για το δίκτυο Εθελοντών του Δήμου και τις δράσεις που έχουν διοργανώσει και υλοποιήσει, καθώς και το Lets Do It Greece,που για φέτος είναι προγραμματισμένο στις 29 Απριλίου 2018. Ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Επιπυραγός Στράτος Πετράκης που ανταποκρίθηκε και αυτός στο κάλεσμα της κας, Πάσχου, μίλησε στους μαθητές για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα, που η περιοχή μας πρωτοπορεί πανελλαδικά.

Από το 2015 λειτουργούν σε στρατηγικής σημασίας περιοχές στην Παραβόλα και στην Γαβαλού οι Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί του Δήμου Αγρινίου, οι οποίοι επιχειρησιακά υπάγονται στην Π.Υ Αγρινίου. Όπως τόνισε ο κ.Πετράκης ψυχή των σταθμών είναι οι Εθελοντές Πυροσβέστες που τους επανδρώνουν σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο, με την υποστήριξη φυσικά μόνιμων αξιωματικών και Πυροσβεστών της Π.Υ Αγρινίου. Οι δύο σταθμοί την προηγούμενη περίοδο κλήθηκαν και επενέβησαν καίρια σε πυρκαγιές, αντλήσεις ,παροχή βοήθειας και συνδρομή σε τροχαία πάνω από 200 φορές συνολικά.

Επίσης έγινε αναφορά από τον εκπρόσωπο του Σ.Ε.Α Καινουργίου “Η Χρυσοχεριά” κ.Γιώργο Σταμούλη, στους Εθελοντές αιμοδότες που δίνουν το αίμα τους, χαρίζοντας πραγματικά ζωή σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όλοι όσοι μίλησαν ή απεύθηναν χαιρετισμό όπως η αντιδήμαρχος Αγρινίου κ.Μαρία Σαλμά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου κ.Γιώργος Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγρινίου κ.Ηλιας Παπασρήστος, τόνισαν την σημασία της Εθελοντικής προσφοράς μέσα από τις διάφορες μορφές της, ειδικά τώρα που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες στιγμές. Οι μαθητές παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα και ποιήματα στο πνεύμα της εκδήλωσης. Ακολούθησε επίδειξη από Εθελοντές του Ε.Π.Σ Παραβόλας, Όπως ήταν φυσικό οι διοργανωτές απέσπασαν θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την άρτια εκδήλωση. Η δράση θα συνεχιστεί στα Δημοτικά Σχολεία Παντάνασσας και Αετού.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.gr