Στο ΓΕΛ Αρναίας Χαλκιδικής οι μαθητές του Α’4 τμήματος στo πλαίσιο της συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω» αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για να ομορφύνουν το περιβάλλον στο οποίο κινούνται καθημερινά και καθάρισαν εθελοντικά την αυλή του σχολείου τους. Στη συνέχεια αποφάσισαν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και πήραν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν και την τάξη τους.                                                       Ζωγράφισαν και επάνω στον κάδο και τη λέξη "ΠΕΙΝΑΩ"

Για να διατηρηθεί καθαρός ο χώρος και στο μέλλον αποφάσισαν να τοποθετήσουν μικρούς κάδους απορριμμάτων στην περίμετρο του σχολικού κτιρίου, καθώς η απουσία τους δημιουργούσε πολλά προβλήματα διατήρησης της καθαριότητας.
Και για να θυμούνται πάντοτε τη δέσμευσή τους για έναν καλύτερο κόσμο τα παιδιά ζωγράφισαν τους τοίχους του σχολείου, γράφοντας λέξεις αντιπροσωπευτικές του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» και δημιουργώντας ένα σήμα-ομπρέλα για τις δράσεις τους.
                                          
Οι μαθητές αποφάσισαν επίσης να δημιουργήσουν τη «γωνιά της αγάπης», όπου θα μπορούν να αφήνουν αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούν (π.χ. σχολικά είδη, ρούχα κλπ.) προκειμένου να τα πάρει όποιος τα έχει ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το αίσθημα της προσφοράς, αλλά και της περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς η επαναχρησιμοποίηση των πραγμάτων μειώνει τη δημιουργία απορριμάτων.

 

 

Πηγή: Η ανάρτηση βασίστηκε σε κείμενο της κας Καρφοπούλου Μ.