Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Αποβλήτων είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με
στόχο την προώθηση και υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης για την αειφόρο διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων από τους Ευρωπαίους πολίτες. Τρίπτυχό της είναι η: Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση και σύνθημά της: «Δώστου μια καινούρια ζωή». Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Αποβλήτων στηρίζεται στην αρχή των 3R: REDUSE, REUSE, RECYCLE (ΜΕΙΩΣΗ, ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ). Όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία! Όταν λοιπόν αποφασίζουμε οπωσδήποτε να αγοράζουμε ένα προϊόν, το οποίο κάποια στιγμή θα πλησιάσει προς το τέλος της «ζωής» του, τότε το επαναχρησιμοποιούμε, πιθανώς και με κάποιον άλλο τρόπο από αυτόν που αρχικά είχε αγοραστεί, ή τελικώς το ανακυκλώνουμε.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του 2ου Δ.Σ. Αλιάρτου στο «Νοιάζομαι και Δρω», το σχολείο πήρε μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων από τις 18 έως τις 26 Νοεμβρίου με στόχο την υϊοθέτηση καλών πρακτικών αλλάζοντας την κουλτούρα του σχολείου προς όφελος της κοινωνίας και συμβάλλοντας στην προετοιμασία των ενεργών πολιτών του αύριο.

Το 2ο Δ.Σ. Αλιάρτου βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του με τις προτάσεις των μαθητών των τμημάτων του Γ1΄, Γ2΄και Β1΄που πήραν μέρος στο διαγωνισμό με τις εξής προτάσεις:
1) «Τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός ενός άλλου!»
2) «Κούκλες-κουκλοθέατρο σε μαγικό χαλί»
3) “Είναι για πέταμα; Δε νομίζω…»

Η βράβευση έγινε παρουσία του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων κου Ντασιώτη Γεώργιου, ο οποίος επέδωσε τους επαίνους, και του κου Φρούσιου Αναστάσιου. O Δήμαρχος, συνεχάρη θερμά τον διευθυντή του σχολείου κο Πανάγου Γεώργιο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους στον διαγωνισμό. Εκτός από τους επαίνους, οι μαθητές κέρδισαν από τον ΦοΔΣΑ και μία εκπαιδευτική εκδρομή στο ΧΥΤΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.