Στο πλαίσιο του «Νοιάζομαι και Δρω» οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, οι οποίοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, έλαβαν χειροποίητες ταχυδρομικές κάρτες  από μαθητές στο Κάσελ της Γερμανίας, εκεί όπου χτυπούσε η καρδιά της  documenta.

Οι μαθητές των τάξεων R8a und R8b του σχολείου στο Κάσελ έφτιαξαν υπό την επιτήρηση της κας Maraun-Dröge ταχυδρομικές κάρτες με το λογότυπο της documenta 14: τη διάσημη κουκουβάγια με το γυρισμένο κεφάλι. Στις κάρτες έγραψαν στα αγγλικά: μια σύντομη σύσταση, πληροφορίες για την έκθεση τέχνης και την ευχή να λάβουν σύντομα μια απάντηση.

Η χαρά των μαθητών της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου ήταν μεγάλη όταν έλαβαν τις ταχυδρομικές κάρτες από το Κάσελ. Σειρά έχει τώρα η ελληνική απάντηση προς τους μαθητές στη Γερμανία. Ήδη οι  έλληνες μαθητές έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν κάρτες με χαρακτηριστικά ελληνικά τοπία, για να μεταφέρουν στα παιδιά από το Κάσελ μια εικόνα της Ελλάδας.

Η συνομιλία ανάμεσα στα δύο σχολεία θα συνεχιστεί, έτσι ώστε να συνεχίσει να υφίσταται ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πόλεις ακόμα και μετά το πέρας της documenta 14, προωθώντας την επικοινωνία σχετικά με ζητήματα για τους μετανάστες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Πηγή: Η ανάρτηση βασίστηκε σε κείμενο της κας Τασιοπούλου Ε.