Την Τρίτη 30 Μαΐου το απόγευμα εγκαινιάστηκε στην Πλατεία Ελευθερίας Παλλήνης η υπαίθρια ανταλλακτική παιδική βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο των δράσεων του εθελοντικού προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, με τη συνεργασία σχολείων της πόλης, φορέων, συγγραφέων και εθελοντών και την ευγενική χορηγία του Δήμου Παλλήνης, ολοκληρώνοντας έτσι μια σχολική χρονιά δραστηριοτήτων με στόχο τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ενεργό πολιτειότητα.

Τα εγκαίνια έγιναν από το Δήμαρχο Παλλήνης κο Αθανάσιο Ζούτσο και την Διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη και Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος κα Βιβή Ανθοπούλου.

 

Στις δράσεις συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς από 8 Νηπιαγωγεία και 2 Δημοτικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, όπου μαζί με συγγραφείς και φορείς ευαισθητοποιήθηκαν εθελοντικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν  συνολικά 165 τίτλοι παιδικών βιβλίων!
 Στην πλατεία Ελευθερίας εκείνο το απόγευμα στήθηκε μια μικρή γιορτή με χαρούμενες δραστηριότητες για τα παιδιά όλων των σχολείων που παραβρέθηκαν!
Τα παιδιά ζωγράφισαν για την βιβλιοθήκη!
 Ενώ είχαν ετοιμάσει τραγούδια για τα βιβλία!
Στον μεγάλο κύκλο τα παιδιά παρουσίασαν τους κανόνες λειτουργίας της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης
και άκουσαν την ανάγνωση μιας όμορφης παραμυθοιστορίας από την ομάδα των ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ!

 

Τέλος, έγραψαν τις ευχές τους και στόλισαν το ευχόδεντρο!
 Στην έκθεση ζωγραφικής παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των ομάδων της τάξης για τη εικαστική παράσταση στο βιβλιοσπιτάκι…
Κάθε ομάδα είχε συνεργαστεί και είχε επιλέξει καιρό πριν στην τάξη ένα εικαστικό θέμα, το οποίο το παρουσίασε στην ολομέλεια.
Στην συνέχεια τα παιδιά αποτύπωσαν στις δύο πλευρές τα σχέδια που ψήφισαν…
  
Η πρόταση του 2ου τμήματος συνδέθηκε με το πρόγραμμα Τέχνης που υλοποιεί το τμήμα φέτος.
Τα παιδιά προηγουμένως είχαν ζωγραφίσει τους κανόνες τους οποίους παρουσίασαν στη μικρή γιορτή…
Τα παιδιά στη συνέχεια επικοινώνησαν τις δράσεις τους στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και επέλεξαν τα βιβλία βάζοντας πάνω ένα αυτοκόλλητο.
  Και να που το όνειρο όλων των παιδιών… έμελλε να γίνει πράξη!
Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων που στήριξαν το εθελοντικό πρόγραμμα, συνεργάστηκαν μαζί μας και μοιράστηκαν τη χαρά του εθελοντισμού.
Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν δίπλα μας με την ψυχή και την καρδιά τους. Γονείς, συγγραφείς, το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Παλλήνης που πίστεψε και στήριξε την τολμηρή ιδέα!
Η δύναμη μιας όμορφης συνεργασίας είναι το πιο σημαντικό μήνυμα αυτής της δράσης…

Τα βιβλία περιμένουν καθημερινά τα παιδιά στην Πλατεία Ελευθερίας της Παλλήνης! Απολαύστε τα!