Το 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης συνεχίζει δυναμικά τη συνεργασία του με τους Γιατρούς του Κόσμου αφού την ξεκίνησε ήδη από το Δεκέμβριο μήνα με τρόπο πολύ δημιουργικό! Αυτή τη φορά, τα δύο τμήματα της Στ΄τάξης έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εμψύχωσε η Υπεύθυνη της Οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη για την Εκπαίδευση και εθελόντρια η ίδια κυρία Σαμαρά Ματούλα.

Εκτός από την ενημέρωση για τη δράση των Γιατρών του Κόσμου, τα παιδιά έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια με σκοπό την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και την κατανόηση της δύναμης της συλλογικής δράσης!

 

Τα παιδιά έκαναν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, καθώς είχαν ερευνήσει το έργο της συγκεκριμένης οργάνωσης, αλλά και πολλών άλλων ακτιβιστικών και ανθρωπιστικών διεθνών οργανώσεων κάνοντας σχετικές παρουσιάσεις στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία για συμμετοχή και σε άλλες μελλοντικές δράσεις των Γιατρών του Κόσμου δηλώνοντας θαυμασμό για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο τους!

 

 

Κι επειδή η συλλογή εμπειριών και η γνωριμία με ανθρώπους που προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθεια και το χρόνο τους είναι πολύτιμη, ως συνέχεια της διαπραγμάτευσης της έννοιας της εθελοντικής προσφοράς η ομάδα του “Νοιαζομαι και Δρω”  δέχτηκε την επίσκεψη του 1ου συστήματος προσκόπων Αγίου Δημητρίου στην Στ΄τάξη και ομάδας νοσηλευτών της Ecosep (Ευρωπαϊκό κολλέγιο Αθλητιατρικής και Άσκησης) που έκαναν δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών στην Ε΄τάξη του σχολείου μας.