Η καρδιά του “Νοιάζομαι και Δρω” χτυπάει και στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης! Πρωτότυπες δράσεις εθελοντισμού, δίνουν στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ένα νόημα ακόμη πιο βαθύ…

Έτσι,η ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω” του του 43ου Δημοτικού  Σχολείου Θεσσαλονίκης και η εθελοντική ομάδα ανοιχτής βιβλιοθήκης του Σχολείου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να συγκεντρώσουν βιβλία και να τα δωρίσουν στα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης!

Ένα ξεκίνημα πολλά υποσχόμενο, αφού η ιδέα έγινε πράξη και το αποτέλεσμα συγκίνησε πολλούς! Στο ολοήμερο Σχολείο οι μικροί μαθητές της Α΄και Β΄τάξης σχεδίασαν και έγραψαν ευχές σε χριστουγεννιάτικες κάρτες που συνόδεψαν τα βιβλία, ενώ η Στ΄τάξη παρέδωσε τα βιβλία και τραγούδησε τα κάλαντα αλλά και πολλά ακόμη χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους διαδρόμους του νοσοκομείου, σκορπίζοντας ευχές σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, βοηθώντας τους να ξεχάσουν έστω και λίγο τις δυσκολίες που περνούν και δίνοντάς τους δύναμη να χαμογελάσουν  και να νιώσουν για λίγο το πνεύμα των γιορτών.

 

Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τους άλλους συνεχίζεται με μια ακόμη ξεχωριστή πράξη! Την πρωτοβουλία πήραν οι μαθητές της Στ’ τάξης του Σχολείου, εμπλέκοντας ενεργά και τους γονείς τους,   με τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, τα οποία προορίζονταν για τον Φάρο του κόσμου (κέντρο προστασίας ανηλίκων Ρομ)!  Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στην οργάνωση από ομάδα μαθητών με τη  συνοδεία των γονέων τους και οι ευχές και από τις δυο πλευρές γέμισαν τις καρδιές  με αγάπη και χαρά που δύσκολα περιγράφεται με λόγια….

 

Και η δράση συνεχίζεται κοντά στου Γιατρούς του Κόσμου! Το 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και συγκέντρωσαν γάλατα εβαπορέ στα σχολεία τους, συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «κανένα παιδί στην Ελλάδα μόνο του, απροστάτευτο και αβοήθητο!». Τα παιδιά ζωγράφισαν αφίσες με το θέμα αυτό στο μάθημα των εικαστικών και τις τοιχοκόλλησαν στη συνέχεια στο κέντρο της πόλης, προβάλλοντας  τη δράση στη γειτονιά! Η χαρά, όσο το δέντρο από γάλατα εβαπορέ στηνόταν, έγινε ακόμη μεγαλύτερη, καθώς πολλοί  μπήκαν σε σκέψεις  για την αξία που έχει το αγαθό της δημόσιας υγείας και πόσο πολύτιμη είναι η προσπάθεια από τον καθένα να βάλει το δικό του λιθαράκι σε αυτό!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφού λοιπόν βγήκαμε στους δρόμους και είπαμε τα κάλαντα, στήσαμε δέντρα ψηλά και ζωγραφίσαμε, ήρθε και η ώρα για χριστουγεννιάτικα παραμύθια! Η εθελοντική ομάδα ανοιχτής βιβλιοθήκης αποτελούμενη πια από είκοσι πέντε μέλη, με την παρέα της να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, αποφάσισε να κάνει “εφόδους” στις μικρές τάξεις, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις διακοπές, και σε δυάδες οι μεγαλύτερη σε ηλικία εθελοντές διάβασαν, μέσω παντομίμας και ηχητικών εφέ χριστουγεννιάτικα παραμύθια στους μικρούς τους φίλους!  Διάβασαν παραμύθια στο Νηπιαγωγείο, την Α΄και τη Β΄τάξη, προσφέροντας εμπειρίες αναγνωστικής απόλαυσης στους μικρότερους μα και πολλή χαρά, μέσα σε ένα κλίμα παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς! Σε μια δράση όπου όλοι έλαβαν ενεργό ρόλο, καλλιεργήθηκε η αγάπη για το βιβλίο, αναπτύχθηκε το ομαδικό πνεύμα, ενώ κάποιοι ανακάλυψαν το κρυμμένο για το βιβλίο ενδιαφέρον τους!

Μέχρι τις επόμενες δράσεις εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ενεργού πολιτειότητας, το 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης μας ευχήθηκε καλές γιορτές, δίνοντας μας μια μικρή γεύση από τις εμπειρίες του, μέσα από αναμνηστικές φωτογραφίες!

Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που δε σταματούν να ονειρεύονται έναν κόσμο πιο όμορφο!