Μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και το 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης που είχαν αποφασίσει από την αρχή της χρονιάς να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τη σχολική ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις και άλλα σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας με έναν ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, είδαν την προσπάθειά τους να επιβραβεύεται προς μεγάλη χαρά όλων όσων αγαπούν τον εθελοντισμό!

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 1Ταινίες για το περιβάλλον, τη σχολική βία και τη βοήθεια προς τους άλλους παρουσιάστηκαν από τα Σχολεία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», στο μαθητικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που διοργάνωσε η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Περιφέρειας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Χαρίκλεια Τερζητάνου σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας συμμετείχε με 4 ταινίες και θέματα που αφορούσαν στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών, τη σχολική βία, ένα περιστατικό σεισμού στο σχολείο και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των μαθητών, το περιβάλλον και τα απειλούμενα είδη.Το 43ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε με μία ταινία εναντίον του σχολικού εκφοβισμού.

Τους επαίνους παρέλαβαν με μεγάλη υπερηφάνεια για τους μαθητές κιΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 6 τη σοβαρή προσπάθειά τους εκπαιδευτικοί τμημάτων των Σχολείων που συμμετείχαν στη δράση. Στην εκδήλωση παρέστησαν, με μεγάλη τους χαρά, οι φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου που καθοδήγησαν τα παιδιά σε αυτή τους την προσπάθεια και χάρηκαν μαζί  τους τις δημιουργίες τους!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους και όσες συνέβαλαν με τη βοήθειά τους σε αυτή την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή εικόνων και απόψεων μέσα από τη μαγεία του κινηματογράφου!