Το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, έρχεται πιο κοντά σε μια από τις ποικίλες πτυχές του εθελοντισμού, κάνοντας μια επίσκεψη στην περιοχή Τσαμάκια του νησιού και αποκομίζοντας νέες εμπειρίες..noiazomaikaidrw.gr

Οι μαθητές, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” προσέφεραν ρούχα και παπούτσια, προκειμένου να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες των προσφύγων, στην εθελοντική οργάνωση «Νο borders», που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη περιοχή της Μυτιλήνης.

Φτάνοντας εκεί, οι μαθητές παρακολούθησαν την άφιξη των προσφύγων. Μια φουσκωτή βάρκα είχε φέρει στην ακτή 50 περίπου άτομα, πολλές οικογένειες με 35 μικρά παιδιά.

 

CAM00051Tα μέλη της οργανωσης “Νο Borders” τους έδιναν στεγνά ρούχα και φαγητό..

Οι μαθητές παρακολουθούσαν  διακριτικά την όλη διαδικασία και εν συνεχεία, ακολούθησε μια  ενδιαφέρουσα συζήτηση με  τα μέλη των  “Νο Borders”, Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους, οι οποίοι πρόθυμα ενημέρωσαν για το έργο τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική, καθώς τα παιδιά έλυσαν πολλές από τις απορίες τους και έμαθαν, πώς κάποιος θα μπορούσε να γίνει εθελοντής ή ακόμη και ποιά είναι τα κίνητρα κάποιου για να  πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά…

noiazomaikaidrw.gr